vergelijk-feestlocaties.nl

Vergelijk thuis

Vaak genoeg trekken we hier de verbanden en verschillen tussen verschillende feestlocaties. Maar eentje die we vaak niet de revue laten passeren is de feestlocatie die het dichts bij huis ligt, je huis! Dat is ook lastig omdat iedereens huis anders is.  Toch ga ik in deze blog dat proberen!

Party tent

Zo een eerste variabele is je tuin. Afhankelijk van of en wat voor je tuin je hebt is dit een interessante feestlocatie. Het formaat dicteert twee dingen, hoeveel mensen en wat voor activiteiten. De kleinere tuin is geschikt voor borrels, de middelgrote tuin voor diners en de grotere tuin is geschikt voor sport activiteiten. Voor al deze is er wel een doorlopende lijn, je wilt iets van beschutting als je jouw feestje organiseert. Denk dan bijvoorbeeld aan partytent verhuur om die beschutting in huis te halen. Het is handig omdat mensen dan niet de hele tijd in de zon hoeven te zitten. Daarna dekt het je ook in tegen eventuele verandering in het weer. Als het omslaat en begint te miezeren helpt een party tent iedereen droog te houden.

Buiten de tuin

Een tussenoplossing als jouw tuin niet past bij je feestplannen is het huren van een weiland. Je kan vaak een grote lap grond voor de dag huren. Daar kan je dan veel mensen kwijt, meer dan in wie zijn eigen tuin dan ook. Hier speelt de party tent een centrale rol omdat het de enige mogelijke vorm van beschutting is. Thuis kan je mensen nog naar het beste van je vermogen proberen binnen te hebben. Op een weiland kan dat natuurlijk niet meer. Een weiland is wel een stuk meer regelwerk. Denk dan bijvoorbeeld aan hoe mensen gaan eten en belangrijker nog, hoe mensen naar het toilet gaan. Dit laatste word vaak vergeten maar is een van de grootste bottlenecks van mensen ergens hebben.

Weiland met gebouwtje

Om veel van deze behoefte weg te nemen heb je ook weilanden met bijgebouwtjes. Deze helpen je met zowel het eten organiseren als het toilet. Je kan daar vaak in het keukentje van alles voorbereiden, en je hebt een toilet. Ik raad nog steeds de tenten aan om mensen beschutting te geven, maar een weiland met bijgebouwtje is ideaal. Als je dus een grotere dag hebt zou ik hier nier kijken. Bepaalde recreatiehuisjes zijn hier ook voor geschikt. Ik zou dan wel eerst overleggen met de verhuurder of je meerdere mensen langs mag hebben.

Mobiele versie afsluiten