vergelijk-feestlocaties.nl

Feest DJ: de belangrijkste stap na de locatie

Feest DJ

Geef jij binnenkort een feestje? Dan zijn er een aantal stappen die je het beste kunt doorlopen voor een topfeest. De eerste stap is het vinden van de locatie. De tweede stap is het regelen van een feest DJ (of meerdere) en licht. De derde stap is het regelen van de drank en andere versnaperingen. Als je deze drie zaken goed geregeld hebt, geef je een goed feest. In deze blog doorloop ik deze drie stappen en leg ik uit waar je op moet letten.

De locatie

Een goede locatie heeft precies genoeg ruimte voor het aantal mensen dat je uit wil nodigen, en een hoek of middenplek voor de feest DJ. Let goed op de faciliteiten van de locatie. Zijn er genoeg WC’s? Is er een optie tot een garderobe of iets waar mensen hun jassen goed kunnen wegleggen? Is er een rokershok of kunnen mensen buiten roken? Al deze zaken zijn belangrijk voor je feest. Ook de bereikbaarheid is een essentieel onderdeel. Dan komen we nu bij de volgende en eigenlijk de belangrijkste stap: de feest DJ.

Feest DJ

Muziek maakt het feestje, dus een goede feest DJ vinden die aansluit bij je wensen is het belangrijkste. Je wil een feest DJ vinden die op het publiek in kan spelen, maar ook weet wat jij als aannemer de beste muziek vindt. Een goede feest DJ kan nummers soepel aan elkaar draaien. Ook laat de feest DJ de nummers lang genoeg horen om het refrein mee te pakken, maar niet zo lang dat het gaat vervelen. De feest DJ weet de balans goed te vinden tussen rustige en opzwepende nummers, en draait zo dat de bezoekers aan het einde van het feest niet meer naar huis willen. De spanning moet worden opgebouwd, met de beste meezing nummers op het laatste. Je feest DJ weet dit.

De versnaperingen

Je kunt ervoor kiezen om een cateringservice te nemen op je feestavond. Dan hoef je jij je over de hapjes in ieder geval geen zorgen te maken. Ook kun je je drank zelf inslaan, of het uitbesteden aan een cateraar. Als je je feest in een bestaande kroeg geeft hebben ze vaak een drank minimum dat gedronken moet worden. Probeer van tevoren bedenken of je veel hevige drinkers in je vriendengroep hebt, of dat dat allemaal wel meevalt. Ook frisdrank is belangrijk voor tussendoor. Met deze drie doorlopen stappen weet je zeker dat je een goed feest geeft!

Mobiele versie afsluiten